POLENRESA OBS!! INSTÄLLD PGA CORONAVIRUS!!

Resa till Polska rivieran Gdansk och Sopot 19-23/5 

 

 

Tis 19/5 : 

Avresa från Vilhelmina 04.00. Resa via Åsele och Sollefteå. Fikastopp i Sollefteå . Kaffe och fralla ingår. Matstopp Tönnebro värdshus ca 10.30 (Ingår ej). Fortsatt ner mot Stockholm/Nynäshamn Framme vid Polferries terminal ca 16.00. Incheckning och påstigning på Nova Star mot Gdansk. Middagsbuffe ingår!

.

Ons 20/5 :

Efter en god frukost på båten (ingår). Så kommer vi in till Gdansk ca 12.00. Där väntar vår svensk/Norsk talande guide på oss och vi tar en lättare guidad tur runt i Gdansk och gamla stan med bussen. Där visar hon oss delar av den anrika staden och tipsar om bra matställen och sevärdheter som kan passa oss alla. Sedan tar vi oss till vårt fina hotell beläget i gamla stan i Gdansk bara 500 m från gamla stans gågata. Hotellets gäster har fri tillgång till hotellets wellness zon. Där finns simbassäng, torrbastu, ångbad och fitnesscenter. Går även att beställa spa-behandlingar. läs mer på : www.hotelnumberone.pl. Kvällen är fri för egna aktiviteter och mysiga strapatser i Gdansk. Hotellet har en prisvärd restaurang.

Tors: 21/5

Frukost på hotellet. Vår guide möter upp på hotellet och tar oss med till staden Sopot även kallad ” Polska rivieran”.

Sopot är en klassisk kurort som utvecklats till ett bad- och nöjesparadis mitt på Polens Riviera. Njut av ett myllrande folkliv och en skönt avslappnad stämning på caféer, dansställen och pubar längs gågatan Monte Cassino. Lägg dessutom till en lång vit sandstrand och ett paradis är ett faktum för alla som vill sola, bada surfa eller bara koppla av.

Polens östersjökust liknar vår svenska sydostkust fast med mycket längre sandstränder. Nöjeslivet är något i särklass! Året om vimlar det av partysugna människor på väg till barer och dansställen.

I Sopot finns Europas längsta brygga i trä, ”molo”. Byggnaden Krzywy Domek, ”krokiga huset” i stadens centrum, uppförd 2004, är internationellt berömd för sin unika organiskt böjda arkitektur och inrymmer ett köpcentrum.

Efter guidningen i Sopot så har vi några timmar fritt i Sopot för att äta och strosa runt å njuta av intrycken. Bussen tar oss tillbaka till Gdansk ca 10 km. I Gdansk besöker vi Mariakyrkan med det astronomiska uret från 1400-talet tillsammans med vår guide. Kvällen fri för egna aktiviteter. Passa på att njuta av en spa-behandling eller avkopplande bad/bastu på hotellets fina wellness-center. 

Fre: 22/5

Frukost på hotellet: Förmiddagen fri för egna aktiviteter innan utcheckning och ilastning av bussen. Bussen tar er till ett av dom största shoppingcenter i Gdansk.Här kan du fynda kläder smink och allt möjligt för att fylla upp resväskan. Möjlighet till inköp av alkohol finns ombord på färjan samt nere vid färjelägret. Sedan har vi en helkväll på färjan med middagsbuffe som start på kvällen (ingår). 

Lör: 23/5

Frukost på färjan (ingår). Kl 12.00 kommer vi tillbaka till Nynäshamn och vi börjar vår hemresa mot Norrland igen. Matstopp i Tönnebro även på hemresan. Vi beräknar vara hemma i Vilhelmina sent på lördagsnatt.

 

VAD INGÅR?? =

 

Bussresa T.O.R

Bussfika på nerresan

Båtresa inkl hytt,  2 x middagsbuffe samt 2 x frukostbuffe (dryck ingår ej)

2 nätter på hotelnumberone inkl frukost

Bussresor med guide samt inträde till Mariakyrkan

 

 

Avresetider:

Vilhelmina kl 04.00 vid kommunhusparkeringen

Åsele busstation 05.00

Ev påstigning efter vägen.

Ring eller maila in din anmälan!

070 651 54 70, alt 0940-21067

hendrik@backstromstrafik.se

Pris 4995:- kr per pers. *Del i dubbelrum

 

Tillägg utsideshytt 200:- t.o.r per person

Sista anmälningsdag 30 dgr innan avresedatum

Avbokningsvillkor:

Fri avbokning fram till 30 dgr innan avresa. 10 dgr innan avresa 50% av totala bokningen. Mindre än 2 dgr ingen återbetalning!

Avbokningsskydd finns att köpa genom oss (Europeiska reseförsäkringar) .

 

 

 

Inlägget postades i Resor. Skapa ett bokmärke för länken.